Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Γεωργίου
Ὡς τῶν αἰχμαλώτων ἐλευθερωτής
καί τῶν πτωχῶν ὑπερασπιστής.
Ἀσθενούντων ἱατρός βασιλέων ὑπέρμαχος
Τροπαιοφόρε μεγαλομάρτυς Γεώργιε.
Πρέσβευε Χριστῶ τῶ Θεῶ
σωθῆναι τάς ψυχάς ἡμῶν.
Η κοινότητα Κόρνου ευλαβείται σε μεγάλο βαθμό τον Αθλοφόρο της πίστεως Άγιο Γεώργιο, το όνομα του οποίου, οι κάτοικοί της έδωσαν σε δυο από τα ξωκλήσια τους. Εκτός εκείνου του Σσωπόταμου, ένα δεύτερο εκκλησάκι κτισμένο μεταξύ Κόρνου και Μοσφιλωτής, δίπλα από τον παλιό αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού, είναι αφιερωμένο στον Τροπαιοφόρο Άγιο Γεώργιο. Κτισμένο σ’ ένα δεντρόφυτο, καταπράσινο περιβάλλον, με φόντο, στην ανατολική του πλευρά, τα πευκόφυτα βουνά της περιοχής, αποτελεί ξεχωριστό στολίδι στο χώρο που βρίσκεται και πνευματική όαση για τις διψασμένες ψυχές των χριστιανών της περιοχής.
Στο ίδιο μέρος, όπως αναφέρουν κάτοικοι του Κόρνου, υπήρχε παλαιότερα άλλο εκκλησάκι, το οποίο καταστράφηκε. Εκεί, για πολλά χρόνια, βρίσκονταν έξι τεράστιες πέτρες, που είχαν χρησιμοποιηθεί στην παλιά οικοδομή του ναού. Ακόμα, σε κοντινή απόσταση από το ξωκλήσι, στη βορειοανατολική του πλευρά, υπήρχε φρούριο, κτισμένο από κατακτητές του νησιού - πιθανότατα τους Λατίνους - για προστασία των περίοικων. Την πρωτοβουλία ανέγερσης νέου παρεκκλησιού, είχε ο μακαριστός ιερέας Κόρνου Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος. Όπως αναφέρουν Κορνιώτες, ο μακαριστός ιερέας βοηθούσε ο ίδιος χειρωνακτικά στο κτίσιμο του λατρευτικού χώρου.
Το παρεκκλήσι του Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου, είναι μονόκλιτο με θολωτή κεραμιδοσκέπαστη στέγη. Το εικονοστάσι του, κατασκευασμένο από άσπρο μάρμαρο, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό όπως και οι μεγάλες προσκυνηματικές εικόνες, που αποτελούν έργα Σταυροβουνιωτών μοναχών και φέρουν χρονολογίες ιστόρισης τους, τα έτη 1958 και 1959. Το δάπεδο του ναού είναι στρωμένο με μαρμάρινα πλακάκια τερταγωνικού σχήματος και διαφόρων χρωματισμών. Υπάρχουν τρεις είσοδοι που βρίσκονται στη δυτική, βόρεια και νότια πλευρά του ναού.
Όπως μαρτυρείται σε μαρμάρινη πλάκα, τοποθετημένη σε περίοπτο μέρος της βόρειας εσωτερικής πλευράς του ναού, τα εγκαίνια τελέστηκαν την Κυριακή 28 Ιουνίου το 1970, από τον Χωρεπίσκοπο Κωνσταντίας, μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Α΄.